Галерията подкрепя Галерията подкрепя съвременни български творци, които имат идеята да възвърнат устойчивата мода и усещането за уникалност


Уютното и утопично местенце на ул."Отец Паисий" 42, което подкрепя младите български творци и художници, приютява новите дизайнери и техните творби, като именно те са акцента на събитието "Дизайнерска Коледа". То ще се проведе на 21-ви и 22-ри декември.

В двата предпразнични дни могат да се видят шест модела на шестима талантливи студенти по моден дизайн на д-р Динка Касабова, асистент и преподавател в АМТИИ, специалност "Облекло и дизайн". Идеята за дрехите е вдъхновена от духа на 20-те години в модата. Освен тях, в галерията са представени много различни модели на признати съвременни български дизайнери, като Николай Божилов, Славина Петрова, Георги Флоров и бранда "Прототип 23", а също произведения на изкуството на Вера Пенева, Ангел Каравланов и Силвия Чанева, както и бижута-шедьоври на Симеон Шомов, Николай Сърдъмов, Ангелина Цветкова, Богдана Топрева, Полина Димитрова и Михаил Кочев.

Идеята на създателите на галерия „Утопия“ е да подава ръка на съвременните български автори и да популяризира тяхното изкуство и талант. За тях е важно да възвърнат устойчивата мода в консуматорското и забързано общество, както и усещането и стремежа към различност и уникалност.


ОРИГИНАЛНА СТАТИЯ: http://www.kapana.bg/afish/izlozhbi/item/15073-utopiadizain?fbclid=IwAR0gRuxVA7i88F2--4p4djxXJcEUgmtaLJRabPShK5DOWzWqDmsJoDWCDac 

Share this post

Comments (0)

No comments at this moment